Over mij

Wouter Sluis

In 2014 heb ik mijn 3-jarige beroepsopleiding tot Shiatsu-therapeut bij Shu Ha Ri, Qing Bai in Amsterdam succesvol afgerond. Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die de spieren en gewrichten ontspant en nieuwe energie aan het lichaam geeft. Het is belangrijk op te merken dat Shiatsu-therapie vergoed kan worden door de zorgverzekering.

In 2023 heb ik mijn 2-jarige studie Chinese massage voltooid bij de Qigong Tuina-opleiding. Chinese Qigong Tuina-massage is een traditionele Chinese therapeutische massagevorm die gericht is op het beïnvloeden van de energiestroom in het lichaam door middel van kneden, wrijven en druk uitoefenen op specifieke acupunctuurpunten en meridianen.

Tevens ben ik hier opgeleid tot Qigong-therapeut. Qigong is een Chinese bewegingsvorm die de gezondheid bevordert. Hoewel Chinese Tuina-massage en Qigong effectief zijn voor het verbeteren van de gezondheid, het verlichten van pijn en het herstellen van de balans in het lichaam, worden deze helaas doorgaans niet vergoed door zorgverzekeringen. Ik kan echter een deel van deze behandelingen integreren in de Shiatsu-sessies, waardoor ze wel voor vergoeding in aanmerking komen.

Mijn behandelingen omvatten oosterse massagetechnieken, met name rotaties, palmdruk, duimdruk, strekkingen en knedingen. Ik benader mijn massages intuïtief, waardoor ik in staat ben om gebieden van het lichaam te vinden waar spanning, stress en pijn zich ophopen. 

Als je overweegt om Shiatsu-massagetherapie te ondergaan en vergoeding vanuit je zorgverzekering belangrijk voor je is, is het raadzaam om contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over de dekking en vergoedingsmogelijkheden voor Shiatsu-therapie.

Reacties zijn gesloten.